2015. április 21., kedd

Beindult a tavaszi pontvadászat az egyetemi rögbiben

Vasárnap, Szegeden került megrendezésre az Egyetemi Hetes Rögbi Bajnokság soron következő fordulója. A tornán öt csapat jelent meg, így a házigazdák, illetve a mieink mellett a pécsi, debreceni és gödöllői egyetemisták egy remek pályán, az vártnál sokkal szebb időben játszották le a forduló mérkőzéseit.

Csapatunk, néhány sérülésnek köszönhetően csupán egy cserejátékossal, nyolc emberrel vágott neki a megmérettetésnek, soraink között egy öt év után visszatérő és egy újonnan debütáló játékossal. Az öt megjelent csapat körmérkőzéses rendszerben csapott össze egymással így négy meccs várt a Mókusokra.
Elsőként a vendéglátó szegediekkel játszottunk a legutóbbi találkozásunkhoz képest jóval szorosabb és küzdelmesebb meccset (az előző fordulóban 43-0-ra nyertünk), amelyen bár komoly védekezési hibákat is vétettünk, de végül öt ponttal, 17-12-re megnyertünk.
Sajnos a második mérkőzésünk első félidejében továbbra is meglehetősen összezilált védelemmel játszottunk, amelyen hiába javítottunk a második félidőre, a címvédő Gödöllői Ördögök így is öt ponttal 21-26-ra legyőzték csapatunkat.
A harmadik meccsen Pécs egyetemistáival csaptunk össze, ahol szép lassan felengedett a kezdeti görcsösség, és magabiztos játékkal helyenként szép egyéni megmozdulásokkal tarkított mérkőzésen magabiztos 28-0-s győzelmet arattunk. Így sokkal jobb állapotban várhattuk a forduló utolsó meccsét, amely a körbeveréseknek köszönhetően, akár a torna győzelmet is jelenthette a mieinknek.
A Debrecen elleni játék a kilátogatók szerint a torna egyik leglátványosabb, legparázsabb párharcát hozta. A bajnokságot vezető debreceniek már a mérkőzés elején vezetést szereztek, és ezt követően is komoly veszélyt rejlett minden megmozdulásukban, azonban ekkorra már összeállt csapatunk játéka, és a hősies védekezésnek köszönhetően több pontot már nem is szerzett ellenfelünk. Azonban a Mókusok három remekbe szabott célt is szereztek, aminek eredményeként kialakult a 19-5-ös végeredmény, így bezsebeltük mind a győzelmet jelentő „három pontot”, mind a tornagyőzelmet.

A BEAC Mókusok csapatként harcolták ki ezt a sikert, hiszen a torna során szerzett tizenhárom cél hét játékos között oszlott szét, míg rúgóink a tizenhárom jutalomrúgásból tízet értékesítettek. Továbbá nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy csapatunk debütáló játékosa korán átesett a tűzkeresztségen, és az utolsó mérkőzésen célt szerzett.
A meccsek lezárultával a házigazdák klubházukba invitálták meg a résztvevő csapatokat, ahol átbeszélhettük a nap legfontosabb eseményeit. Ezt követően vidám hangulatban indult haza győztes mókus különítmény, hogy a jól megérdemelt pihenő után, tovább folytathassa a felkészülést, és a következő alkalommal, május 10-én, Gödöllőn is hasonló sikert érhessen el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése